Hozzávalók 4 személy részre:
a cukkinis csirkefasirthoz
80 dkg csirkemellfilé
1 közepes cukkini
20 dkg ricotta
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
só
olívaolaj
a kapros-feta sajtos újburgonya salátához
1 kg újburgonya
5 dl görög joghurt
15 dkg feta sajt
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál almaecet
1 csokor kapor
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, majd egy órát pihentetjük. A csirkemellfilét felkockázzuk, késes aprítógépbe tesszük és pépesre turmixoljuk. Amennyiben szeretnénk darálhatjuk is. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett ricottát, a levétől kinyomkodott cukkinit, majd a tojást, a zsemlemorzsát és az apróra darabolt petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk illetve szerecsendióval fűszerezzük. Lapos pogácsákat készítünk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Olívaolajjal megspricceljük. Előmelegített 200 fokos sütőbe 45-50perc alatt készre sütjük. Időközben megfordítjuk és a másik oldalát is bekenjük olívaolajjal.
A salátához az újburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd megfőzzük. A joghurtot kikeverjük a mustárral, a citromlével, az almaecettel és sóval, borssal ízesítjük. Az apróra darabolt kaprot és a felkockázott feta sajtot hozzáadjuk, majd az egészet összekeverjük. A megfőtt burgonyát leszűrjük, majd az öntethez adjuk és óvatosan megforgatjuk. Pár óra hosszára a hűtőbe helyezzük, de a legjobb előző este elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése