Hozzávalók 8 db-hoz:
20 dkg liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
2 dkg élesztő
2 kávéskanál só
2 tojás sárgája
2 teáskanál oregano
2 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál sűrített paradicsom
2,5 dl langyos tej
3 dkg olvasztott vaj
tetejére
olvasztott vaj
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük benne a sót, a két tojás sárgáját, a fűszereket, a sűrített paradicsomot és az olvasztott vajat. A langyos tej hozzáadásával összeállítjuk, majd rugalmas, könnyű tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálba téve 1 órát pihentetjük. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Zsemlét formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, duplájára kelesztjük. Olvasztott vajjal megkenjük mindegyik tetejét. Előmelegített 200 fokos sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése