Koskacukor: Fűszeres-paradicsomos szendvics szemle

2016. június 2., csütörtök

Fűszeres-paradicsomos szendvics szemle

Néha kell a változatosság, ráadásul egy finom fűszeres zsemléhez nem is kell sok bele való, mert önmagában is ízletes. Egy pár szelet sonka vagy szalámi, sajt, zöldség és már csomagolhatjuk is, irány a strand! Vagyis remélem jön a nyár vagy itt a nyár és nem fog játszadozni velünk, mint tavaly. Amikor közeledik a hétvége, akkor vele együtt az eső is. Emlékszem, hogy nem sűrűn ugrottunk le a Maros partra és a szalonna- illetve grillsütések is ritkán fordultak elő. De bízzunk abban, hogy az idei nyár jó lesz.










Fűszeres-paradicsomos szendvics szemle
Hozzávalók 8 db-hoz:
20 dkg liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
2 dkg élesztő
2 kávéskanál só
2 tojás sárgája
2 teáskanál oregano
2 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál sűrített paradicsom
2,5 dl langyos tej
3 dkg olvasztott vaj

tetejére
olvasztott vaj

Elkészítés: 
A liszteket kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük benne a sót, a két tojás sárgáját, a fűszereket, a sűrített paradicsomot és az olvasztott vajat. A langyos tej hozzáadásával összeállítjuk, majd rugalmas, könnyű tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálba téve 1 órát pihentetjük. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Zsemlét formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, duplájára kelesztjük. Olvasztott vajjal megkenjük mindegyik tetejét. Előmelegített 200 fokos sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...