A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.
Spenótos-ricottás lasagne
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg főtt csirkemellfilé
25 dkg lasagnetészta
a besamelmártáshoz:
30 dkg spenót
5 dkg vaj
5 dkg liszt
6 dl tej
40 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
a tetejére:
20 dkg reszelt mozzarella
a forma kenéséhez:
vaj
Elkészítés:
A spenótot leforrázzuk, 15 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután jól lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, hozzászórjuk a lisztet, majd fokozatosan beleöntjük a tejet, közben az egészet csomómentesre keverjük. Miután a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a spenótot és a ricottát. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a zúzott fokhagymával. A főtt húst szálaira szedjük.
A sütőformát kivajazzuk. Először a spenótos mártásból kanalazunk az aljára, erre helyezzük a lasagnelapokat. Ismét besamel következik, majd a főtt csirkemell, és így rétegezzük tovább. A végén reszelt mozzarellával megszórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése