A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.
Diós stracciatellakocka
Hozzávalók 20 × 25 cm-es formához
a piskótához
25 dkg darált dió
1 púpozott evőkanál fehér tönkölyliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
12 dkg nyírfacukor
6 tojás
a krémhez
8 dl 30%-os habtejszín
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé
6 dkg nyírfacukor
4 zselatinlap
a tetejére
holland kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjét felverjük a nyírfacukor felével, a tojások sárgáját kihabosítjuk a másik felével. A diót elvegyítjük a liszttel, a fahéjjal és a sütőporral. A fehérjehabhoz adjuk a tojássárgáját, majd több részletben óvatosan beleforgatjuk a száraz alapanyagokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesre simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!) Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, rácsra helyezzük, és hűlni hagyjuk. Hidegen 2 lapra szeljük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. A fehér csokoládét 2 dl tejszínnel felolvasztjuk. Az étcsokoládét késes aprítóban apróra daráljuk. A maradék tejszínhabot keményre verjük a nyírfacukorral. A zselatint 3-4 evőkanál vízzel, kis lángon felolvasztjuk. Az olvasztott csokoládéhoz adjuk, gyorsan kikeverjük, majd az egészet a felvert tejszínhabhoz öntjük. Még egyszer alaposan átdolgozzuk, végül beleforgatjuk a csokoládédarabokat. A krémet kettéosztjuk, majd a piskótalapok közé, illetve a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Felszeleteljük, majd meghintjük kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése