Nigella almás-diós sütije
Hozzávalók (25x30cm tepsibe):
115 g mazsola
100 ml rum (vagy víz)
175 ml olívaolaj (vagy dióolaj)
200 g cukor
3 tojás
410 g liszt
1 csipet só
2 tk. szódabikarbóna (egy kávéskanál sütőport is tettem hozzá)
1 tk. fahéj
550 g alma
115 g dió
1 reszelt citrom héja
Elkészítés:
A tiszta rumot vagy, ha nem szeretnénk, hogy nagyon rumos legyen adjunk hozzá egy kis vizet és forraljuk fel, majd tegyük bele a mazsolát.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A diót daraboljuk apróra.
A lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát.
Egy nagy keverőtálba öntsük az olajat és a cukorral habosítsuk ki, majd a tojásokat egyesével jól dolgozzuk bele. A citrom héját reszeljük bele, majd halmozzuk be az almát, a diót és a lecsöpögtetett mazsolát. Próbáljuk meg jól elkeverni a tésztával egy jó nagy lapáttal. Kicsit nehéz lesz, de nem kell félni a végén isteni lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, majd elsimítjuk, hogy egyenletes legyen mindenhol a massza.
Előmelegített 180°C-os sütőbe toljuk és 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon sülne a teteje vegyük egy picit lejjebb a hőmérsékletet vagy takarjuk le alufóliával.
Ó de guszta ez Brigikém, és a blogdesign is nagyon jó lett :)
VálaszTörlés