Koskacukor: Gundel palacsinta

2014. március 8., szombat

Gundel palacsinta

Választás elé állítottak! Gundel palacsinta vagy somlói....
Ezen a szép tavaszias napon igen sok dolgom akadt. Végre ki tudtunk menni a kertbe és elültettük a spenótot, salátát, hagymákat, gyökeret, répát és a borsót. A palánták is szépen kinőttek már csak a paprikákhoz beszélünk, mert ők még nem akartak kibújni.
Tehát visszatérve természetesen a palacsintára esett a választás, mert nem akartam az egész délutánt a konyhába tölteni. Főleg nem egy ilyen napsütéses viszonylag meleg napon. Jól esett a természetben kint lenni, és kézbe fogni a kis kapát és a gereblyét.
Nőnapi hangulatban készültek a fotók, igazi tavaszias napot idézve.






Gundel palacsinta
Hozzávalók (6db-hoz):
Palacsinta tészta:
170 g tk. tönköly búzaliszt
3,5 dl tej
2 tojás
1 kk. só
1 tk. cukor

Diós töltelékhez:
250 g darált dió
1,5 dl tejszín
2 ek. mazsola
2 ek. nyírfacukor (ízlés szerint lehet több is)
rum vagy rumaroma

Csokoládé öntethez:
1 dl tejszín
1,5 dl tej
100 g csokoládé (fele ét- és fele tejcsokoládéval készítettem)
20 g kakaó
2 ek. nyírfacukor
2 tojás sárgája



Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük kis csomómentesre, tegyük hűtőbe és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket és a csokoládé öntetet.
A töltelékhez a tejszínt, a cukorral és a mazsolával forraljuk fel, adjuk hozzá a diót és a rumot.
Az öntethez keverjük ki egy fém tálba a tojások sárgáját a kakaóporral és a tejszínnel. Adjuk hozzá a tejet és a darabokra tört csokoládét, majd vízgőz felett állandóan kavargatva felfőzzük.
A palacsintákat süssük ki, töltsük meg a töltelékkel, hajtsuk háromszög alakúra, majd locsoljuk meg bőven az öntettel.



2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...