Nehéz mindig változatosan főzni, de mindig próbálok bele vinni egy kis újdonságot egy-egy receptbe. Szeretjük a tésztát, főleg az olaszosat és most is egy gyorsan elkészíthető receptet hoztam. A húsos ragut előre el lehet készíteni, majd ebéd előtt csak a tésztát megfőzni hozzá, összedobni és a sütőbe tenni fél órára. Frissen, melegen lehet tálalni.
Bolognai szószos penne ricottával és mozzarellával
Hozzávalók:
300 g tk. tönköly lisztből penne
700 g darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
só, bors
1 tk. pirospaprika
2 tk. olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna)
1 doboz darabolt konzerv paradicsom
1 üveg (kb. 5 dl) házi sűrű paradicsomlé
400 g ricotta
1 nagy tojás
200 g bivaly mozarella
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg és daraboljuk fel.
Az olajat hevítsük fel és dinszteljük meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig.
Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a paradicsomlével illetve tegyük bele a darabolt paradicsomot is. Közepes lángon főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Kb. 40 perc.
A tésztát főzzük ki sós vízbe "al dente"-re.
A ricottát keverjük ki a tojással, ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk a lecsöpögtetett tésztához.
A paradicsomos szószból 3-4 merőkanállal tegyünk a tésztához.
Egy nagyobb tűzálló tál aljára simítsunk egy sor tésztát, ezután egy sor húsos ragut, majd addig rétegezzük, amíg el nem fogy. A tetejére a ragu kerüljön. Karikázott mozarrellával díszítsük.
Előmelegített 200°C-on gázsütőben felső rácson 20 percig süssük, vagy villany sütőben grill fokozaton.
Hű Brigi, ez ínycsiklandozó lett, vittem is a receptet! :)
VálaszTörlés