Előtte pár nappal már beígértem a hamburgert viszont, így csúszott egy napot. És, ha már megígértem, akkor nem maradhat el.... :) (Korábbi hamburgerem itt található.)
A hamburger bucit most Farkas Vilmos receptje alapján készítettem. Csillagos ötös!!! Nagyon finom volt és tényleg klasszikus íze van. Ritkán lehet már kapni ezt a fajtát, pedig nagyon-nagyon szuper!!!
A húspogácsa most marhahúsból készült egy csomó fűszerrel, ami szintén ízletes lett.
Hamburger zsemle, azaz puffancs
Hozzávalók (3 nagy bucihoz):
170 g BL80 fehérliszt
170 g tk. tönköly búzaliszt
34 g porcukor
34 g tojássárgája (kb. 2 kisebb tojásé)
34 g vaj
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
Tetejére:
1 tojás
Elkészítés:
Az összes hozzávalót gyúrjuk össze. Jó kis rugalmas tésztát kell kapjunk, nem is lágy, de nem is kemény.
Pihentessük kelesztő tálba 20 percig, majd gyúrjuk át finoman és ismét pihentessük még 20 percig. Ezután vágjuk 3 részre és formázzunk belőle zsemléket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól távolra.
Takarjuk le konyharuhával és hagyjuk duplájára kelni. Ez kb. 35-40 perc. Ezután kenjük le felvert tojással mindenhol.
Közben melegítsük elő a sütőt 190°C-ra és 15-20 perc alatt süssük készre.
Húspogácsa
Hozzávalók (3 nagy darabhoz):
30 dkg darált marhahús
só, bors
1 kk. egész római kömény
1 kk. egész édeskömény
1 kk. egész koriander
1 tk. dijoni mustár
1 kicsi chilipaprika
Panírhoz:
parmezán
Elkészítés:
A fűszereket tegyük egy mozsárba és zúzzuk porrá. A chilipaprikát daraboljuk fel és tegyünk mindent a húshoz, majd jól dogozzuk össze. Formáljunk belőle kerek húspogácsákat, forgassuk meg parmezánba.
Melegítsünk fel pár evőkanál olívaolajat, majd süssük meg a pogácsák mind két oldalát.
Tetszés szerint bármilyen zöldség kerülhet bele illetve meglocsolhatjuk valami joghurtos, vagy BBQ öntettel vagy maradhatunk a klasszikusnál: mustár, ketchup, majonéz. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése