Koskacukor: Savanyú csirkeszárny leves

2014. március 26., szerda

Savanyú csirkeszárny leves

Sajnos csak hétvégén jut idő levest főzni, pedig ennél gyakrabban kellene ennünk. Ilyenkor megpróbálok nagyobb adagot készíteni, így általában marad másnapra is. Igaz ez most nem így történt, mert nem nagyon készültem másodikkal csupán gofrit sütöttem. Anyukám számtalanszor elkészítette kis koromban ezt és a kedvenceim közé tartozik a mai napig. Mindig mikor megkérdezte, hogy milyen levest készítsen az egyik ez volt a másik kettő pedig a paradicsom és a gyümölcs.







Savanyú csirkeszárny leves
Hozzávalók (2 fő):
1/2 kg csirkeszárny
2-3 sárgarépa
1 nagyobb petrezselyem gyökér és a zöldje
2 szem krumpli
1 vöröshagyma
szemes bors

2-3 babérlevél
2-3 karika citrom
3 ek. tejföl
1 tk. pirospaprika
2 főtt tojás

Elkészítés:
A szárnyakat tisztítsuk meg, tegyük egy fazékba és öntsük fel vízzel. Forraljuk fel, majd a víz tetején keletkező habot távolítsuk el egy szűrővel.
Közben pucoljuk meg a gyökeret, a répát, a krumplit és a vöröshagymát. A hagyma kivételével vágjuk karikákra a zöldségeket illetve a krumplit kockára, majd tegyük a szárnyak mellé.
Ízesítsük sóval, szórjunk bele egy pár szemes borsot. Adjunk hozzá még babérlevelet és pár karika citromot.
Amikor már a hús és a zöldség is megpuhult keverjük ki a tejfölt a pirospaprikával, merjünk hozzá a levesből, majd öntsük vissza az egészet. Főtt tojást tálalunk mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...