Savanyú csirkeszárny leves
Hozzávalók (2 fő):
1/2 kg csirkeszárny
2-3 sárgarépa
1 nagyobb petrezselyem gyökér és a zöldje
2 szem krumpli
1 vöröshagyma
szemes bors
só
2-3 babérlevél
2-3 karika citrom
3 ek. tejföl
1 tk. pirospaprika
2 főtt tojás
Elkészítés:
A szárnyakat tisztítsuk meg, tegyük egy fazékba és öntsük fel vízzel. Forraljuk fel, majd a víz tetején keletkező habot távolítsuk el egy szűrővel.
Közben pucoljuk meg a gyökeret, a répát, a krumplit és a vöröshagymát. A hagyma kivételével vágjuk karikákra a zöldségeket illetve a krumplit kockára, majd tegyük a szárnyak mellé.
Ízesítsük sóval, szórjunk bele egy pár szemes borsot. Adjunk hozzá még babérlevelet és pár karika citromot.
Amikor már a hús és a zöldség is megpuhult keverjük ki a tejfölt a pirospaprikával, merjünk hozzá a levesből, majd öntsük vissza az egészet. Főtt tojást tálalunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése