Minden volt itthon hozzá, persze nem épp annyi, amennyi az ő receptjébe szerepelt, kevesebb cukorral és vajjal, illetve más liszttel készítettem, hogy egy kicsit egészségesebb legyen. Isteni finom. Másnap is nagyon finom, puha.
Hozzávalók:
50 g darált dió
50 g darált mandula
150 g tk. tönköly búzaliszt
7 g sütőpor
150 g lágy vaj
100 g nyírfacukor
1 cs. vaníliáscukor
2 ek. tej
4 tojás
Tetejére:
kb. 10 db füge
szeletelt mandula
Elkészítés:
A lisztet, a mandulát és a diót mérjük ki egy kis tálba keverjük el a sütőporral. A tojásokat válasszuk ketté. A vajat keverjük habosra a cukorral, majd a tojások sárgáját egyesével adjuk hozzá.A liszt keveréket 3 részletbe adjuk hozzá, a vége felé mehet a tej, hogy ne legyen annyira sűrű a tészta állaga. A tojások fehérjét verjük kemény habbá a vaníliás cukorral, majd szintén 3 részletbe adjuk a tésztához.
Vajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába egyenletesen osszuk el.
A fügéket mossuk meg és vágjuk négybe. Sorakoztassuk egymás mellé szorosan a fügéket, majd szórjuk meg szeletelt mandulával. 180°C-os előmelegített sütőbe süssük kb. 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Köszönöm szépen a receptet! :)
Hű, irtó guszta lett! Örülök, hogy ízlett :)))
VálaszTörlésNagyon finom! :) Rengeteg finomságot láttam nálad, egy pár már feliratkozott a várólistára! :)
TörlésDe guszta, nekem is ki kell próbálni! :)
VálaszTörlésNagyon jó recept, feltétlen próbáld ki! :) Most úgyis itt a füge szezon!
Törlés