Koskacukor: Marokkói csirkemell, párolt szezámos zöldséggel

2013. szeptember 17., kedd

Marokkói csirkemell, párolt szezámos zöldséggel

Egy újabb receptre bukkantam a 100 legjobb szakácskönyv sorozatban. Először azt gondoltam, hogy nem fogok benne különleges recepteket találni, de nagyot tévedtem. Több mindent elkészítettem már ezekből a könyvekből és ismét sikerült egy finomságra bukkanni. A köret sajátos ötlet volt mellé, nem jutott eszembe semmi, bár rizzsel is tálalható.



Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1,5-2 dl sűrű paradicsomlé
1 kk. köménymag
1 kk. koriandermag
1 mk. kurkuma
1 ek. pirospaprika
1 citrom leve
1 késhegynyi cayennei bors
só, bors

Körethez:
1 közepes cukkini
1 nagy sárgarépa
1 nagy kaliforniai paprika
1 kisebb szál póréhagyma
1 ek. méz
2 ek. szezámmag
2 ek. szójaszósz
só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk nagyobb csíkokra. A köménymagot és a koriandermagot tegyük egy serpenyőbe és pirítsuk meg, majd törjük össze egy mozsárba. A paradicsomléhez tegyük hozzá a pirított fűszereket, a kurkumát, pirospaprikát, cayennei borsot, fekete borsot és a citrom levét. Forgassuk meg benne a csirkemell csíkokat és tegyük zárható dobozba. Egy éjszakára mehet a hűtőbe.
Másnap kevés olívaolajon páccal együtt süssük meg, közben ízesítsük sóval.
A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. Wokba hevítsünk fel egy kis olajat, tegyük hozzá a mézet és karamellizáljuk meg egy kicsit. Tegyük hozzá a zöldségeket, öntözzük meg szójaszósszal és szórjuk meg szezámmaggal. Pár perc alatt ropogósra párolódnak.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...