Koskacukor: Kefirben pácolt csirkemell

2013. szeptember 4., szerda

Kefirben pácolt csirkemell

Egy újabb finom könnyű ebédre találtam. Igaz sült krumpli volt mellé a köret, de amióta nem liter olajba sütöm, azóta nem találom nehéz ételnek. Kicsi olívaolaj vagy kacsazsír, mehet rá a krumpli, só és bors illetve bármilyen fűszer és egy pici víz. Fedő alatt puhára kell párolni, amikor már majdnem kész akkor fedő nélkül sütni még egy 10 percig, amíg piroskás kérget nem kap. Sokkal finomabb így, nem szívja meg magát olajjal és még később is ehető. :)





Hozzávalók a kefires csirkéhez:
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl kefir
só, bors, majoránna

Elkészítés:
A hagymákat aprítsuk nagyon apróra, keverjük bele egy doboz kefirbe. Tegyünk még bele sót, borsot és majoránnát ízlés szerint. A csirkemellet vágjuk csíkokra vagy kockákra. Helyezzük egy lezárható dobozba a páccal együtt. Mehet egy éjszakára a hűtőbe. Kevés olajon süssük addig a pácolt csirkemellkockákat, amíg meg nem puhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...