(Maradt egy kis szilvaszósz ami mellé vanília fagyit kanalaztunk. :) )
Sztrapacska hozzávalói (2 fő):
40 dkg krumpli (héjával együtt)
10 dkg rétesliszt
5 dkg tk. tönköly búzaliszt
1 kicsi tojás
só, bors
10 dkg füstölt szalonna
12,5 dkg juhtúró
2 nagy ek. tejföl
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg és sajtreszelőn reszeljük le. Adjunk hozzá egy tojást, majd a réteslisztet, sót és borsot. Dolgozzuk össze, majd annyi tönköly liszttel egészítsük ki, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Inkább sűrűbb legyen, mint híg.
A szalonnát vágjuk kockára és süssük zsírjára.
Forró vízbe szaggassuk bele és várjuk meg míg feljön mind a tetejére. Hagyjuk még egy pár percig, majd szűrjük le. A kisült szalonnazsírból egy-két kanállal adjunk hozzá, majd borítsuk egy jénaiba.
A juhtúrót keverjük ki tejföllel, borsozzuk egy kicsit és kenjük a galuska tetejére. Helyezzük a jénait 200°C-ra előmelegített sütőbe. (Gázsütőbe legfelülre toltam be, így szebben pirul a teteje.) Addig süssük amíg nem lesz szép piros a túró a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése