Koskacukor: Blogkóstoló XI. - Dán briós diós mogyorókrémmel töltve

2013. szeptember 1., vasárnap

Blogkóstoló XI. - Dán briós diós mogyorókrémmel töltve

Íme a 101. bejegyzésem a XI. Blogkóstolóra!
Áprilisba indítottam a blogomat és ez az első blogkóstolóm. Okkit kaptam társamnak, akinek az blogján rengeteg finom recept közül választhattam illetve választhattunk. Megkértem a páromat, hogy válasszon a lehetőségek közül, melyiket szeretné vasárnap reggelire. Dán birós diós mogyorókrémmel péksütire esett a választás. Bevallom soha nem vásároltam mogyorókrémet. Nem vagyok a híve. Tele van cukorral és ha van itthon, akkor a párom képes és lassan-lassan felfalja magába. Mogyorókrémes almás kelt palacsintát is csupán ezért evett, ha már megvettem, akkor élvezze ki a lehetőséget. :) Na jó, nem vagyok ennyire szigorú, de sokszor sütök és annak ellenére, hogy próbálom az egészségesebbeket választani, így is oda kell figyelni. Nah, de vissza  a recepthez. Tegnap este elkészítettem a tésztát. Nagyon szuper lett! Tökéletes a recept! Bele helyeztem a muffin kapszlikba és ment a hűtőbe. Reggel betettem a sütőbe és.... egyből elfogyott. Már csak a papírok maradtak. :)
Nem bántam meg, hogy bevásároltam a mogyorókrémből, amíg van belőle még tuti elkészítem. Jó választás volt! Bár bevallom nehezen választottunk, mert rengeteg finomsággal találkoztunk és nem egyet jegyzeteltem ki. Okki blogjáról valószínű látni fogtok még tőlem sok-sok péksütiket!!!




Hozzávalók ( 8 db-hoz):
15 dkg tk. tönköly búzaliszt
10 dkg fehér liszt
1,5 dkg élesztő
3 tk. cukor
1,5 dl tej
5 dkg vaj
csipet só

Töltelékhez:
5 dkg darált dió
2 ek. mogyorókrém
1,5 ek. tejszín

Tetejére:
1 tojássárgája
1 ek. tej

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól gyúrjuk össze, az olvasztott vajat csak a vége felé adjuk hozzá. 1 tojássárgája is kellett volna még bele, de véletlen kimaradt belőle. Nem hiszem, hogy sokat változtatott a tésztán illetve nem volt itthon rumom. Tehát dagasztás után 45 percig hagyjuk kelni.
A tölteléket jól kavarjuk ki.
A tésztát osszuk 8 egyenlő részre és formáljunk gombócokat belőle. Mindegyik közepére tegyünk egy jó teáskanálnyi adagot. Formázzuk ismét gombóccá, sodorjuk meg egy kicsit és nyújtsuk oválisra. Vágjuk be középen hosszanti irányba 4-5 csíkot, majd csavarjuk meg és tekerjük fel, mint a kakaós csigát. Helyezzük muffin kapszlikba.
Pihentetés után lehet azonnal sütni, én másnap reggel sütöttem ki, ebben az esetben tegyük hűtőbe.


Okkié sokkal szebbek lettek, de nagyon finom volt! Köszönöm szépen a receptet!


4 megjegyzés:

  1. Jaj, de guszták! :)) Isteni finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nem maradt reggeli után csak a papír. :)Nagyon jó receptet sikerült választanunk!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jót választottatok, egyik kedvenc péksütink. :) Örvendek, hogy Nektek is ízlett! Nagyon szépek lettek. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Nekünk is a kedvencünkké vált! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...