Koskacukor: Almás csirkemáj

2013. szeptember 10., kedd

Almás csirkemáj

Régóta készülök már májat sütni és eszembe jutott, hogy több helyen láttam már almával. Gondoltam én is kipróbálom.




Hozzávalók:
45 dkg csirkemáj
2 nagy alma
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 tk. majoránna
bors


Elkészítés:
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra. Süssük addig, amíg nem sül ki a zsírja. Közben vágjuk fel apróra a hagymát. Vegyük ki a szalonnát és adjuk hozzá a hagymát, pároljuk üvegesre. Az almát nem kell meghámozni, csak kockázzuk fel és adjuk a hagymához. A májat daraboljuk fel, nem kell nagyon kicsire és adjuk hozzá, amikor az alma már félig megpuhult. Fűszerezzük, de csak a végén sózzuk meg. A májnak nem kell sok idő kb. 10 perc alatt kész van.
Barna rizzsel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...