Nekem annyira ízlett, hogy legközelebb is szerintem így fogom készíteni.
Köreten azért elgondolkodtam, hogy mi illene hozzá. Talán a rizs ami még passzol, de nem volt itthon, így egy egyszerű sütőben készült krumplira esett a választás.
Tejszínes-mustáros csirkemell
Hozzávalók ( 2 főre):
50 dkg csirkemell
2 ek. méz
2 ek. mustár
2 ek. olívaolaj
1 tk. só
1 kk. bors
friss rozmaring és kakukkfű
1/2 szál póréhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1,5 dl száraz fehérbor
1 ek. olívaolaj
2 dl tejszín
1 tk. mustár
só, bors, szerecsendió
1 tk. keményítő
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra és pácoljuk be a méz, mustár, olaj, só és bors keverékébe. Szórjuk meg friss rozmaringgal és kakukkfűvel és jól keverjük át. Hagyjuk legalább egy órát állni.
A póréhagymát szeljük karikára, a vöröshagymát vágjuk ketté és félkörökre vágjuk fel. Serpenyőbe hevítsünk olajat, én most wokkot használtam, tegyük bele a hagymákat és pároljuk pár percig a borral együtt, ezután mehet rá a csirkemell. Amikor már megpuhultak öntsünk rá 1,5 dl tejszínt. A maradékba keverjük el a mustárt ízesítsük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval, majd adjunk hozzá egy teáskanál keményítőt. Ezzel sűrítsünk a mustáros csirkén. Ha túl sűrűre sikerült volna adjunk hozzá egy kis vizet.
Hozzávalók (2 főre):
4 nagy krumpli
2 dl tej
1 nagy vagy 2 kis gerezd fokhagyma
só, bors
petrezselyemlevél
olívaolaj
Elkészítés:
Egy kis tepsibe csurgassunk kevés olívaolajat és kenjük el, hogy mindenhol olajos legyen. A krumplit hámozzuk meg és szeljük vékony karikára. Helyezzük el a tepsin úgy, hogy teljesen kitöltse. Szórjunk rá egy kis sót és borsot. A tejbe törjük bele a fokhagymát és ezt is ízesítsük sóval és borssal. Öntsük a krumplira a tetejét díszítsük petrezselyem levelekkel.
Előmelegített 200°C-os sütőbe alufóliával lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk, majd a gázsütő legfelső részébe tolva megpirítjuk további 10 percig a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése