Hozzávalók:
Parasztsonkába göngyölt fűszeres darálhúshoz:
40 dkg darálthús
majoranna, kakukkfű, só, bors
10 dkg szeletelt parasztsonka (vagy bacon)
1 fej fokhagyma
1,5 dl vörösbor
Vörösboros szilvaszószhoz:
70 dkg húsos szilva
6 dl víz
1,5 dl vörösbor
2 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
2 ek. vaníliás pudingpor (vagy keményítő)
Elkészítés:
Először a húst fűszerezzük ízlés szerint, majd tekerjük bele egy-egy parasztsonkába. (7 db nagyobb gombóc lett.) Fektessük egy kisebb jénaiba, locsoljuk meg vörösborral. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg és rakjunk a gombócok mellé és közé egy-egy gerezdet.
Alufóliával letakarva mehet a sütőbe 200°C-on 30 percig, majd fólia nélkül 10 percig süssük készre.
Közben elkészíthetjük a szilvaszószt.
A szilvát ketté vágjuk, kivesszük a magot és egy közepes lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el egészen. Adjuk hozzá a vörösbort, szórjuk meg cukorral és fahéjjal. Addig forraljuk, amíg magától egy picit nem kezd sűrűsödni. A pudingport vagy keményítőt keverjük el egy kis vízzel, majd ezzel véglegesítsük a sűrítést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése