Köszönöm szépen a receptet!
Hozzávalók:
-Öregtésztához:
10 dkg tk. tönköly búzaliszt
1,5 g élesztő
1 dl víz
Továbbá:
10 dkg tk. tönköly búzaliszt
15 dkg fehérliszt BL55
7 g élesztő
2 ek. joghurt
kb. 1 dl víz
1 kk. só
1,5 ek. olaj
Elkészítés:
Az öregtésztát előző este elkészítettem.
Másnap este hozzá adtam a kimért liszteket, a sót, a joghurtot és az élesztőt bele morzsoltam. Ezután fokozatosan adtam hozzá a vizet. Amikor már majdnem kész, hozzá adtam az olajat és jól bedagasztottam. Könnyű rugalmas tésztát kaptam. 40 percig kelesztettem. 8 részre osztottam és gombócokat formáltam belőle. Az alját kicsit szélesebbre nyújtottam és felfele egyre jobban keskenyedett, majd szorosan felsodortam. Szerintem a legjobb szilikonon dolgozni, mert nem kell pluszban lisztezni és nem tapad oda. :)
Zsírpapírral kibélelt gáztepsire helyeztem, megspricceltem kicsi vízzel a kiflik tetejét és előmelegített gőzös sütőbe 200°C-ra betoltam 20 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése