Hozzávalók:
4 szelet tarja
5-6 szem krumpli
3 paradicsom
1 paprika
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
kakukkfű
friss rozmaring
Elkészítés:
A húst sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon pirítsuk meg mind a két oldalát. Így szaftos marad a hús. Egy közepes jénai aljára öntsük azt az olajat, amibe a húst sütöttük. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Tegyük a jénai aljára, jöhet rá a hús és szórjuk meg friss rozmaringgal. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát vágjuk karikára, ezzel fedjük le a tarja szeleteket. Alufóliával lefedve, 200°C-on 50-60 perc süssük készre. Az idő attól függ mekkora a hús és milyen vastag. Érdemes ellenőrizni közben.
(Akkora 4 szelet húst kaptam, hogy egyenként 25 dkg-osak, ezért nekem kellett az egy óra sütési idő :) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése