Pár héttel ezelőtt böngészés közben rátaláltam Jamie Oliver egyik receptjére, erre a finom BBQ-s oldalasra. Egyből mentettem a linket, tudtam előbb-utóbb el fogom készíteni. Most jött el az ideje, elővettünk a mélyhűtőből egy szép hosszú oldalast és egy napos pácban érlelést követően megsütöttük. Javarészt a párom készítette el a pácot, másnap este már csak be kellett tolni a sütőbe.
Nem csalódtam. Jamie receptjeit egyébként is nagyon kedvelem, de még nem sikerült sokfélét kipróbálnom.
A recept innen származik. :)
Jamie Oliver - BBQ oldalas
Hozzávalók:
kb. 1 kg-os oldalas egészben
3 szegfűszeg
1 tk. édeskömény
1/2 tk. római kömény
1/2 tk. bors
1 tk. só
1/2 fej fokhagyma
3 babérlevél
fél marék friss rozmaring
3 szál friss kakukkfű
1/2 narancs héja
2 tk. fűszerpaprika
4 ek. balzsamecet
1/2 narancs leve
4 ek. ketchup
3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A pác hozzávalóit keverjük össze és dörzsöljük jól bele az oldalasba. 2 órás pácolást írt a recept, de mi a sütés előtti este pácoltuk be.
Helyezzük egy jénai tálba, alufólia alatt süssük másfél órán keresztül 170°C-on, majd fólia nélkül még fél órát. Folyamatosan locsolgassuk a saját szaftjával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése