Azért bízom benne, hogy egyszer álmom valóra válik.
Addig is gyakorlom az olasz ételek elkészítését és most egy nagyon ízletes canellonit sütöttem paradicsomszószban.
Spenótos-ricottás canelloni
Hozzávalók:
16 db canelloni
400 g ricotta
400g spenót
1 ek. olívaolaj
só, bors
szerecsendió
300 g sűrű házi paradicsomlé
1 dl tejszín
50 g parmezán
Elkészítés:
A spenótot mossuk meg és csepegtessük le. Vegyünk elő egy magas falú serpenyőt, tegyük bele a spenótot, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk meg és borsozzuk, majd pároljuk addig, amíg össze nem esik.
Tegyük egy vágódeszkára, daraboljuk fel és adjuk a ricottához. Sózzuk még egy kicsit illetve reszeljünk rá egy kis szerecsendiót illetve tegyük hozzá a parmezán felét és jól keverjük össze. Töltsük habzsákba és nyomjuk tele a canellonikat.
Egy tűzálló tál aljára öntsük a paradicsomlé felét. Helyezzük el rajta a canellonikat, majd locsoljuk meg paradicsomlével és tejszínnel. A tetejére szórjuk rá a maradék parmezánt.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük 25-30 percig.
Istenien néz ki, megint nagyon kreatív voltál! Biztosan eljutsz majd egyszer olaszba, főleg ha ennyire szeretnéd! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :) Spenótos lasagne-t is nagyon szeretjük. Ez is hasonlít rá, de mégis más, mert nincs besamellel leöntve.
Törlés