Citrusos-hagymás karaj
Hozzávalók (2 fő):
8 szelet csont nélküli karaj (méretétől függően, ezek kicsik voltak)
só, bors
1 nagy narancs leve
1/2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
1 kk. Cayenne bors
1 tk. szárított oregánó
1 tk. édeskömény
3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és karikázzuk fel.
Egy fedeles serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát és dinszteljük egy pár percig.
A karajok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
A citrusok levét adjuk hozzá illetve a fűszereket, helyezzük el a karaj szeleteket a serpenyőbe és fedő alatt pároljuk 15-20 percig. Vegyük le a fedőt és süssük addig, amíg sűrű szaftot nem kapunk illetve a húsok oldalai egy picit meg nem pirultak. Vigyázzunk a hagymákra ne égjen meg!
Paradicsomos-chilis bab
Hozzávalók:
1 vörösbab konzerv
3 dl házi paradicsomlé
1 szárított chili paprika
só, bors
Elkészítés:
Nagyon egyszerű. :) A vörösbab konzervet szűrjük le, tegyük a paradicsomlével együtt egy fazékba. Morzsoljunk bele egy szárított chili paprikát és ízesítsük sóval és borssal. Nagy lángon addig rotyogtassuk, amíg be nem sűrűsödik. Kb. 10-15 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése