Zöldborsos-medvehagymás szűzérme, kakukkfüves édesburgonyával
Hozzávalók (2 fő):
400 g sertésszűz
3 ek. olívaolaj
só, bors
2 ek. zöldbors
1 csokor medvehagyma
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
só, bors
Körethez:
3-400 g édesburgonya
olívaolaj
só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg vágjuk karikákra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, helyezzük rá a burgonya karikákat. Spricceljük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel.
Előmelegített 200°C-os sütőbe 15-20 perc alatt süssük készre.
Közben elkészíthetjük a szűzérméket.
A sertésszüzet szeljük fel úgy, hogy 1,5 cm vastag legyen. Sózzuk és borsozzuk meg mind a két oldalát, majd felhevített olívaolajba pár perc alatt süssük meg.
Vegyük ki a serpenyőből és tegyük egy tányérra. A visszamaradt olajra öntsünk kb. 1 dl száraz fehérbort és forraljuk egy picit. A medvehagymát daraboljuk fel, majd tegyük a serpenyőbe a zöldborssal együtt. Öntsük fel tejszínnel, ízesítsük sóval és borssal, majd pár percig forraljuk, amíg egy kicsit nem válik sűrűbbé.
Ha kész a mártás, helyezzük vissza hús szeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése