Mákos-citromos-túrós gofri
Hozzávalók:
1 bögre (250 ml) tk. tönköly búzaliszt
1/2 bögre zabliszt
4 ek. darált mák
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
100 g túró
1 bögre tej
1/3 bögre szoba-hőmérsékletű vaj
2 ek. nyírfacukor
2 tojás
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a mákot a sütőport és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját verjük habosra a vajjal és a cukorral, reszeljük hozzá a citrom héját és facsarjuk bele a levét. Az egészet adjuk az összetört túróhoz és a száraz alapanyaggal dolgozzuk össze. Apránként adjuk hozzá a tejet, ha szükséges akkor öntsünk még bele, sűrű kevert tészta masszát kell, hogy kapjunk. A fehérjét verjük habbá, majd először csak az 1/3-át adjuk hozzá utána, pedig az egészet.
Olajozott gofrisütőbe süssük ki úgy, hogy 1/2 merőkanállal kanalazunk egy-egy adagot a sütő közepére. Nem kell több, mert akkor kifolyik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése