Koskacukor: Mákos-citromos-túrós gofri

2014. március 26., szerda

Mákos-citromos-túrós gofri

Egy tartalmasabb leves mellé mi más is készülhetne, mint vagy palacsinta vagy egy nagy adag gofri. Ez amolyan dobd össze, ami van otthon alapon készült. Házi savanykás meggylekvárt kanalaztunk vagyis inkább halmoztunk rá és úgy faltuk be. :)












Mákos-citromos-túrós gofri
Hozzávalók:
1 bögre (250 ml) tk. tönköly búzaliszt 
1/2 bögre zabliszt
4 ek. darált mák
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
100 g túró
1 bögre tej
1/3 bögre szoba-hőmérsékletű vaj
2 ek. nyírfacukor
2 tojás
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a mákot a sütőport és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját verjük habosra a vajjal és a cukorral, reszeljük hozzá a citrom héját és facsarjuk bele a levét. Az egészet adjuk az összetört túróhoz és a száraz alapanyaggal dolgozzuk össze. Apránként adjuk hozzá a tejet, ha szükséges akkor öntsünk még bele, sűrű kevert tészta masszát kell, hogy kapjunk. A fehérjét verjük habbá, majd először csak az 1/3-át adjuk hozzá utána, pedig az egészet.
Olajozott gofrisütőbe süssük ki úgy, hogy 1/2 merőkanállal kanalazunk egy-egy adagot a sütő közepére. Nem kell több, mert akkor kifolyik.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...