Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
150 g kockára vágott bacon
1/3 piros kaliforniai paprika
1/3 sárga kaliforniai paprika
1/3 zöld kaliforniai paprika
250 g rizottó rizs
1 dl fehérbor
150 g zöldborsó
kb. 1 liter hús alaplé
só, bors
1 tk. kakukkfű
50 g parmezán
25 g vaj
Elkészítés:
Nem tudom ki miben készíti a rizottót én mindig wokban, mert jó mély és elfér benne minden úgy, hogy még folyamatosan kevergetni is tudom.
A húsalaplét forrósítsuk fel és tartsuk folyamatosan melegen.
A hagymákat pucoljuk meg és daraboljuk apróra. Fogjunk egy mély serpenyőt és hevítsük fel benne az olajat, majd tegyük bele a hagymákat. Pirítsuk egy picit, majd mehet hozzá a felkockázott bacon.
A kaliforniai paprikákat és vágjuk apróbb kockákra és tegyük a serpenyőbe. 2-3 percig dinszteljük, ezután tegyük hozzá a rizst. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a borral és rotyogtassuk egy rövid ideig.
Most jöhet hozzá a húsalaplé, először két merőkanállal, majd mindig mikor elfőtte pótoljuk eggyel. Közben ízesítsük borssal, szükség esetén sóval és kakukkfűvel.
Közben a zöldborsót pároljuk meg és amikor már éppen kész lenne a rizs, adjuk hozzá.
Kb. olyan 20 perc szükséges ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, de nem főzzük szét, érdemes az utolsó percekbe kóstolgatni és úgy adagolni a folyadékot.
Amikor kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt és jól keverjük össze. Tálalás előtt pár percig hagyjuk még állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése