Tetszés szerint lehet variálni, a recept nagyon egyszerű és alig kell hozzá valami. Köretként a mazsolás kölest ajánlom, de egy krémes burgonyapüré vagy akár vele sült burgonya is tökéletes lehet.
Hozzávalók 4 személy részére
4 egézs csirkecomb
frissen őrölt bors
só
3 alma
3 körte
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
4-5 szál kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
a mazsolás köleshez:
25 dkg köles
4 evőkanál mazsola
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A csirkecombokat egészben hagyva sózzuk és borsozzuk. A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk felkarikázzuk, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyjuk. Egy közepes jénait kikenünk olívaolajjal. Rétegezve elhelyezzük az aljára a gyümölcsöket és a hagymát. Tetejére tesszük a combokat és a kakukkfüvet. Aláöntjük a bort, lefedjük alufóliával, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 1 óra hosszára, fólia nélkül további 15 percre.
A kölest dupla mennyiségű vízbe megfőzzük a mazsolával együtt. Közben morzsolt rozmaringgal, borssal és sóval fűszerezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése