Koskacukor: Csirkés tacoleves

2016. augusztus 16., kedd

Csirkés tacoleves

Nem vagyok nagy leves evő, de néha kipróbálok valami újdonságot. Most is így történt. Aki szereti az enyhén csípős, fűszeres ételeket, azoknak kimondottan ajánlom főleg, ha változtatni szeretne a hétköznapi leveseken.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.







Csirkés tacoleves
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
1 l csirkehúsalaplé
1 sárgarépa
1/2 szál póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg konzervkukorica
20 dkg cannellini bab
3-4 teáskanál taco fűszerkeverék
só (ízlés szerint)

a tálaláshoz
cheddar sajt

Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a répát apróra kockázzuk. Olívaolajon megfuttatjuk a hagymát és a répát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük a levest, amíg a hús meg nem puhul. Ezután beletesszük a lecsepegtetett kukoricát és a canellini babot, felforraljuk az ételt, és további 10 percig főzzük. Közben taco fűszerkeverékkel és sóval ízesítjük. Forrón, reszelt cheddar sajttal tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Úgy látom, hogy tartalmas, , guszta, finom leves, mi tartozik a taco fűszerkeverékedbe?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, pl. a római kömény kedvencem :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...