A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
Csirkés tacoleves
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
1 l csirkehúsalaplé
1 sárgarépa
1/2 szál póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg konzervkukorica
20 dkg cannellini bab
3-4 teáskanál taco fűszerkeverék
só (ízlés szerint)
a tálaláshoz
cheddar sajt
Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a répát apróra kockázzuk. Olívaolajon megfuttatjuk a hagymát és a répát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük a levest, amíg a hús meg nem puhul. Ezután beletesszük a lecsepegtetett kukoricát és a canellini babot, felforraljuk az ételt, és további 10 percig főzzük. Közben taco fűszerkeverékkel és sóval ízesítjük. Forrón, reszelt cheddar sajttal tálaljuk.
Úgy látom, hogy tartalmas, , guszta, finom leves, mi tartozik a taco fűszerkeverékedbe?
VálaszTörlésKöszönöm, pl. a római kömény kedvencem :)
VálaszTörlés