Koskacukor: Gyümölcsös jegestea

2016. augusztus 5., péntek

Gyümölcsös jegestea

Már jó ideje tart ez a forró, nyári kánikula, amikor a legfontosabb, hogy elég folyadékot fogyasszunk. Tényleg oda kell figyelni, mert könnyen ki lehet száradni és nem csak akkor kell egy-két kortyot, amikor már nagyon szomjasak vagyunk. Ehhez vannak ötletek, például én mindig 4 dl-es pohárból iszok, de ha magunk mellé veszünk egy ásványvizes palackot az is megfelelő, akkor is tisztában lehetünk azzal, hogy mennyi folyadékot vittünk be. Néha már unalmas a sima víz, ezért érdemes készíteni limonádét vagy gyümölcsös jegesteát, amihez nem feltétlen kell sok cukrot hozzáadni. Így már mindjárt könnyen lecsúszik a napi 2-3 liter.
A fotó dekorációjához a Candyfour termékeit használtam fel, amivel nyugodtan ízesíthetjük is italunkat!
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.







Gyümölcsös jegestea
Hozzávalók 1 kancsóhoz:
5 dl citromos-mentás gyümölcstea
2 evőkanál méz
10 dkg málna
3-4 nektarin
1/2 citrom 
jégkocka
friss menta- és citromfűlevelek (elhagyható)
színes kandiscukorpálca

Elkészítés:
Először megfőzzük a teát, majd hűlni hagyjuk. Amikor még langyos, elkeverjük benne a mézet. Hidegen kancsóba öntjük, hozzáadjuk a málnát, valamint a felkarikázott nektarint és citromot. Hosszabb kanál segítségével kicsit összetörjük a gyümölcsöket, majd beleszórjuk a jeget. Friss mentával és citromfűvel, valamint kandiscukorpálcával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...