A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
Fehér csokoládés frapucsínó sós karamellel
Hozzávalók 2 személyre:
a kávéhoz
2 dl frissen főtt kávé
2 dl hideg tej
4 dkg fehér csokoládé
a sós karamellhez
10 dkg cukor
4 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
60 ml habtejszín
1 csipet fleur de sel
a tálaláshoz
tejszínhab
kávébab alakú formacukor
Elkészítés:
A fehér csokoládét a még forró kávéhoz adjuk, olvadásig keverjük, majd hűlni hagyjuk. Felöntjük hideg tejjel, ízlés szerint tovább édesíthetjük.
A sós karamellhez a cukrot tapadásmentes, magas falú edénybe szórjuk. Közepes hőfokon, keverés nélkül addig melegítjük, amíg teljesen elolvad, és eléri a kívánt színt. Először a vajjal keverjük össze, majd a habtejszínt is hozzávegyítjük. A karamellt addig főzzük tovább, amíg csomómentes, sima állagú nem lesz. A fleur de sellel vagy sóval ízesítjük.
A fehér csokoládés tejeskávét poharakba töltjük, tejszínhabot nyomunk a tetejükre, a karamellel díszítjük, és formacukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése