Teriyaki csirkemell ananásszal és gyömbérrel
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
1 teáskanál étkezési keményítő
2-3 evőkanál olívaolaj
1,5 dl teriyaki szósz
3 cm reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál almaecet
só, bors
4 szál újhagyma
35 dkg darabolt konzerv ananász
2 dl konzerv ananász leve
20 dkg jázminrizs
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, sóval és borssal ízesítjük. Megszórjuk keményítővel, majd jól összeforgatjuk. Elkészítjük a pácot, amihez kikeverjük a teriyaki szószt, az almaecettel, a reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. A csirkemellre öntjük, megforgatjuk, majd letakarva 1 órát hűtőbe pihentetjük. Az olívaolajat felhevítjük egy magas falú serpenyőben vagy wokban, rátesszük a csirkemellfilét a páccal együtt és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük ananászlével, hozzáadjuk a darabolt ananászt, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Addig felkarikázzuk az újhagymát. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az újhagymát és fedő nélkül addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Főtt jázminrizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése