Sajtos molnárka
Hozzávalók 8 db-hoz
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg liszt + kevés a formázáshoz
2 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál tejföl
3 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 tojás
2 dkg friss élesztő
2 dl langyos víz
a tetejére:
1 felvert tojás
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat, az olívaolajat, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt. A víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Kelesztőtálba tesszük, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Hengereket formázunk a tésztából, és mindet bagettsütőre helyezzük. Letakarva a duplájára kelesztjük. A tetejüket megkenjük a tojással és megszórjuk a sajttal. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A molnárkákat a formában hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése