Koskacukor: Mustáros húsgombócok spagettivel

2016. október 26., szerda

Mustáros húsgombócok spagettivel

Szeretjük a mustáros húsokat illetve magát a mustárt is. Szívesen felhasználom salátákhoz, köretekhez, húsos ételekhez, ragukhoz. Mindig van itthon, legalább 3-4 fajta. Nagyon egyszerűen elkészíthető gombócokat tálalhatunk, viszonylag rövid idő alatt, ízletes mártással és spagettivel. Hétvégente szoktam inkább egyszerű ételeket készíteni, amivel nem kell sokat foglalkozni. Olyankor inkább a férjem társaságában töltöm az időt, mint a konyhában. Hétköznap most van időm kiélni magam.









Mustáros húsgombócok spagettivel
Hozzávalók 4 személy részére:
1 vöröshagyma
80 dkg darált sertéshús
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
2 teáskanál dijoni mustár
2 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál őrölt kömény
frissen őrölt bors

1 dl fehérbor
2-3 dl húsalaplé
3 evőkanál olívaolaj

továbbá:
2 dl tejszín
1 tk keményítő
1 ek. mustár
2 tk. magos dijoni mustár

a tálaláshoz:
kifőtt spagetti
apróra darabolt petrezselyem

Elkészítés:
A darált sertéshúshoz adjuk a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a mustárt, a tojást és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk és közepes nagyságú gombócokat formálunk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk és olívaolajon megdinszteljük. Ráhelyezzük a gombócokat, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük borral. Amikor felforrt, mehet hozzá a húsalaplé és lefedve pároljuk tovább 1,5 órán keresztül.  Közben figyeljünk rá, amennyiben szükséges pótoljuk a folyadékot. Legalább a gombócok 1/3 részéig érjen. A végén a tejszínhez adjuk a kétféle mustárt és a keményítőt, majd csomómentesre keverjük. Ezzel sűrítjük be a visszamaradt szaftot.
Kifőtt spagettivel, friss petrezselyemmel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...