Mustáros húsgombócok spagettivel
Hozzávalók 4 személy részére:
1 vöröshagyma
80 dkg darált sertéshús
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
2 teáskanál dijoni mustár
2 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál őrölt kömény
frissen őrölt bors
só
1 dl fehérbor
2-3 dl húsalaplé
3 evőkanál olívaolaj
továbbá:
2 dl tejszín
1 tk keményítő
1 ek. mustár
2 tk. magos dijoni mustár
a tálaláshoz:
kifőtt spagetti
apróra darabolt petrezselyem
Elkészítés:
A darált sertéshúshoz adjuk a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a mustárt, a tojást és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk és közepes nagyságú gombócokat formálunk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk és olívaolajon megdinszteljük. Ráhelyezzük a gombócokat, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük borral. Amikor felforrt, mehet hozzá a húsalaplé és lefedve pároljuk tovább 1,5 órán keresztül. Közben figyeljünk rá, amennyiben szükséges pótoljuk a folyadékot. Legalább a gombócok 1/3 részéig érjen. A végén a tejszínhez adjuk a kétféle mustárt és a keményítőt, majd csomómentesre keverjük. Ezzel sűrítjük be a visszamaradt szaftot.
Kifőtt spagettivel, friss petrezselyemmel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése