Hozzávalók:
50 dkg marhacomb
4 répa
3 gyökér
2 burgonya
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 csokor petrezselyem
1 bögre borsó
1/2 bögre árpagyöngy
só
egész bors
Elkészítés:
A marhahúst kisebb kockákra daraboljuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. 1 órán keresztül főzzük közepes lángon. A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd a hús mellé tesszük. A paprika végét levágjuk, kimagozzuk, belehelyezzük a petrezselymet és a leveshez adjuk az árpagyönggyel együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. További 2 órán keresztül főzzük alacsony lángon. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű borsót.
Erős paprikával, friss petrezselyemmel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése