Aszalt szilvás csirkemell, márványsajtos mártásban
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
15 dkg aszalt szilva
1,5 dl száraz fehérbor
15 dkg márványsajt
2 dl tejszín
1 csapott teáskanál étkezési keményítő
30 dkg spagetti tészta
Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk sózzuk és borsozzuk. A lilahagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megdinszteljük a lilahagymát, hozzátesszük a fokhagymát, majd a csirkemellfilét. Mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, felöntjük fehérborral és morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. Az aszalt szilvát, feldaraboljuk és mellétesszük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára pároljuk. A fedőt eltávolítjuk, belemorzsoljuk a márványsajtot, felolvasztjuk. A tejszínhez adjuk a keményítőt, csomómentesre keverjük, majd a kész csirkéhez adjuk, felfőzzük. Kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése