A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.
Gombás lepénykenyér
Hozzávalók 6 db-hoz
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg fehér tönkölyliszt
1 dkg friss élesztő
2 kávéskanál só
3 evőkanál olívaolaj
1,5-2 dl víz
a raguhoz:
50 dkg csiperke
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál morzsolt tárkony
frissen őrölt bors
só
továbbá:
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lepényekhez a liszteket kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük benne a sót és az olajat, majd a víz hozzáadásával rugalmas, kissé lágyabb tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket 15-18 cm hosszúra, ovális alakúra nyújtjuk. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat készre sütjük, tálalásig melegen tartjuk.
A gombát és a vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Az utóbbit olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, felöntjük a borral, majd kakukkfűvel, tárkonnyal és borssal fűszerezzük. Puhára pároljuk, a végén sóval ízesítjük. A lepényekre kanalazunk a gombás raguból, megszórjuk sajttal, és melegen tálaljuk.
Tipp: ízlés szerint előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt rá is olvaszthatjuk a sajtot a lepényekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése