Az olasz ételek első helyen állnak nálunk, talán azért is, mert nagy paradicsom rajongók vagyunk. A krémes polentát pedig sajtokkal tálalva annyira megszerettük az utóbbi időben, hogy már több variációját kipróbáltam. Íme most egy feta sajtos felfújt.
Paradicsomos-fűszeres sült tarja, feta sajtos polenta felfújttal
Hozzávalók 4 személy részére:
a sült tarjához
4 vastagabb szelet tarja
frissen őrölt bors
só
50 dkg paradicsom
4 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 gerezd fokhagyma
a feta sajtos polenta felfújthoz
1 bögre kukoricadara
1,5 bögre tej
1,5 bögre víz
5 dkg vaj
só
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
2 tojás
5 dkg reszelt parmezán + a tetejére
10 dkg felkockázott feta sajt
a forma kikenéséhez
olívaolaj
Elkészítés:
A tarja szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk és egy közepes jénaiba helyezzük. A paradicsomot kockára daraboljuk és egy tálba tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, olívaolajjal, fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Jól összeforgatjuk, majd a hús szeletek tetejére kanalazzuk. Alufóliával letakarva, előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, közel 2 órán keresztül pároljuk. Közben figyeljünk rá, ha nincs alatta folyadék, kevés vizet önthetünk alá.
A tejet és a vizet összeöntjük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricadarát és krémesre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés szerecsendióval. Hozzáadjuk a vajat, majd egyesével a tojásokat is. Elvegyítjük benne a reszelt parmezán és a kockára vágott fetasajtot.
6-8 db szuflé formát (nagyságtól függően) kikenünk olívaolajjal, majd 3/4 részéig kitöltjük a kész polentával. Megszórjuk kevés parmezánnal mindegyik tetejét. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük 20-25 percre. A formákba hűlni hagyjuk egy kicsit, majd szépen kiborítjuk belőle és így tálaljuk a paradicsomos tarja mellé.
Adhatunk hozzá friss ruccolát vagy bármilyen salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése