Állítólag a mai őszi nap után ismét jó idő lesz, de azért tudjuk, hogy már nem lesz olyan... igazi... Reggel hűvös van és mire felmelegszik, lassan esteledik és újra lehűl a levegő. Lassan felkészülhetünk a forró levesekre, a nehezebb ételekre, amiket ilyenkor szívesebben főzünk illetve jobban kívánunk. Amikor eljön a szeptember nálam úgy eltelik a fennmaradó idő az idei évből, hogy lassan itt a tél. Na jó, ígérem nem szaladok ennyire előre. A burgonyáért annyira nem rajongok, de tudom Balázs szívesen fogyasztja főzelékként, köretként illetve krémlevesnek. Na jó, legyen, akkor dobjuk fel egy kevés majoránnával és póréhagymával.
Egyszerű, de a legjobb, ha van otthon éppen kéznél húsalaplé vagy a fagyasztóból kivehetünk egy adaggal.
Póréhagymás, majoránnás burgonyakrémleves
Hozzávalók 2 személy részére
1 póréhagyma
2 evőkanál olívaolaj
40 dkg burgonya
8 dl csirke alaplé
1 teáskanál morzsolt majoránna
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a burgonyát hámozzuk és kockára daraboljuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, majd felöntjük csirke alaplével. Majoránnával, frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.
Botturmix segítségével krémesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése