Egy egyszerű recepttel kezdeném, amit gyorsan elkészíthetünk és tökéletes választás szendvicsekhez.
Mini szendvics bagett
Hozzávalók 8 db-hoz:
15 dkg búzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg fehér tönköly búzaliszt
2 kávéskanál só
1 teáskanál méz
2 dkg friss élesztő
3 dl víz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük benne a sót, az olívaolajat és a mézet. Víz hozzáadásával könnyű, rugalmas kissé lágy tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba helyezzük 1 órát pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket először zsemle alakúra formáljuk, majd egy kicsit hengerre és a végeket pedig jobban megsodorjuk az asztalon. Így lesznek csücskösek.
Formába helyezzük, letakarva duplájára kelesztjük
Előmelegített 180 fokos sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.
A formában hűlni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése