Reggelire vagy desszertnek is elkészíthetjük ezt az egészséges kelt palacsintát, amihez igazából bármilyen szezonális gyümölcsöt használhatunk. Áfonyához és almához is bármikor hozzájuthatunk, de később használhatunk banánt és még ragozhatnám a variációkat. Szóval mindenkinek az ízlésére és a fantáziájára bízom. Ami lényeges, hogy szénhidrát csökkentett, sok vitamin van benne és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amihez hozzá segített a steviával való édesítés is.
Áfonyás-almás palacsinta
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre hajdinaliszt
1/2 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
2 tojás
1,5 dkg friss élesztő
1 és 1/4 bögre tej
1 csipet só
1 bögre reszelt alma
1 bögre áfonya
a sütéshez:
3 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
a tetejére:
3 dl natúr joghurt
1/4 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
20 dkg friss áfonya
Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, elvegyítjük benne a steviaport, a tojást, a sót, a tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és az egészet csomómentesre keverjük. Letakarva, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Az almát óvatosan beleforgatjuk. A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, majd ecset segítségével kikenjük vele a forró palacsintasütőt. 1-1 evőkanálnyi tésztát kanalazunk bele, mindkettőt kerekre formázzuk. A palacsinták mindkét oldalát közepes hőmérsékleten megsütjük.
Steviaporral ízesített joghurttal, friss áfonyával tálaljuk.
Tipp: ha elfér a serpenyőben, egyszerre akár 4 palacsintát is süthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése