A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.
Harisszás csirkemell csilis-csicseriborsós körettel
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál harissza fűszerkeverék
1/2 dl olívaolaj
a körethez:
10 dkg bulgur
40 dkg konzerv-csicseriborsó
20 dkg konzervkukorica
1 teáskanál őrölt, füstölt, édes spanyol paprika
1 kávéskanál őrölt csili ancho
6-7 szem olajos aszalt paradicsom
2-3 evőkanál olívaolaj
friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajhoz keverjük a harisszát, bepácoljuk vele a húst, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Ezután forró serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
A körethez a bulgurt – a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízben – megfőzzük. A lecsepegtetett csicseriborsót és kukoricát olívaolajon megfuttatjuk, füstölt paprikával és csilivel ízesítjük. Az aszalt paradicsomot feldaraboljuk, és a zöldségekhez vegyítjük. Miután kissé megpirultak, mindet a bulgurhoz keverjük, végül az egészet darabolt, friss petrezselyemmel megszórjuk. A harisszás csirkemellel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése