A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.
Vaníliás tejberizs erdei gyümölccsel
Hozzávalók 2 pohárhoz
10 dkg arborio rizs
7 dl szoba-hőmérsékletű tej
1 tojássárgája
1 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
az erdei gyümölcsös réteghez
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
3 evőkanál víz
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
továbbá
5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A rizst 3 dl tejjel és a vaníliával folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük, majd ahogy sűrűsödik, úgy pótoljuk a folyadékot. Amikor már krémes, elvegyítjük benne a tojássárgáját, és ízlés szerint steviaporral édesítjük.
Az erdei gyümölcsöt a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, és steviaporral édesítjük. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.
A pohár aljára kanalazunk a gyümölcsös öntetből, erre jön a vaníliás tejberizs, pirított mandulát szórunk rá, majd egy újabb réteggel befedjük.
A teljesen kihűlt desszertet tálalásig behűtve tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése