Őszi fűszeres granola variáció
Hozzávalók 1,5 literhez
40 dkg nagy szemű zabpehely
10 dkg dió
10 dkg kesudió
5 dkg török mogyoró
5 dkg napraforgó mag
3 dkg lenmag
3 dkg chia mag
5 dkg aszalt alma
10 dkg aszalt banán
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg arany mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárga barack
2 evőkanál lenmagolaj
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál alma lekvár
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál méz
1 dl préselt almalé
Elkészítés:
A magokat és a zabpelyhet tálba mérjük. Az aszalt gyümölcsöket amennyiben szeretnék apróbbra darabolhatjuk, majd félretesszük. Az olajakat kimérjük, elkeverjük benne az alma lekvárt, a fűszereket, a vanília kivonatot, majd a mézet és az almalét. Hozzáadjuk a magvas zabpehely keverékhez és jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Előmelegített 170 fokos sütőbe 30-35 perc alatt szárazra sütjük, közben egyszer, kétszer megforgatjuk lapát segítségével. A végén hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és teljesen kihűlni hagyjuk. Lezárható dobozban tároljuk.
Tetszés szerint joghurttal, tejjel, friss gyümölccsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése