Koskacukor: Őszi fűszeres granola variáció

2016. szeptember 19., hétfő

Őszi fűszeres granola variáció

Mivel az utóbbi időben már ketten fogyasztjuk ezerrel a granolát, így gyakrabban kell készítenem, mivel gyorsan elfogy. Különböző gyümölcsökkel, joghurttal, tejjel és kevés útifűmaghéjjal elkeverve este bekészítve, másnap reggelre tökéletes tápláló reggelit kapunk, amitől garantáltan nem éhezik meg az ember ebédig. Balázs pedig uzsonnára fogyasztja, ami egyben a vacsorája is, így ad energiát neki edzésre. Tele van vitaminnal, úgyhogy ideje elkezdeni, hogy fenntarthassuk a vitamin háztartásunkat a télre.







Őszi fűszeres granola variáció
Hozzávalók 1,5 literhez
40 dkg  nagy szemű zabpehely
10 dkg dió
10 dkg kesudió
5 dkg török mogyoró
5 dkg napraforgó mag
3 dkg lenmag
3 dkg chia mag

5 dkg aszalt alma
10 dkg aszalt banán
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg arany mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárga barack

2 evőkanál lenmagolaj
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál alma lekvár
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál méz
1 dl préselt almalé

Elkészítés:
A magokat és a zabpelyhet tálba mérjük.  Az aszalt gyümölcsöket amennyiben szeretnék apróbbra darabolhatjuk, majd félretesszük. Az olajakat kimérjük, elkeverjük benne az alma lekvárt, a fűszereket, a vanília kivonatot, majd a mézet és az almalét. Hozzáadjuk a magvas zabpehely keverékhez és jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Előmelegített 170 fokos sütőbe 30-35 perc alatt szárazra sütjük, közben egyszer, kétszer megforgatjuk lapát segítségével. A végén hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és teljesen kihűlni hagyjuk. Lezárható dobozban tároljuk.
Tetszés szerint joghurttal, tejjel, friss gyümölccsel tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...