Kapros-joghurtos újburgonya saláta
Hozzávalók:
2 kg újrkrumpli
50 dkg görög joghurt
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1/2 citrom leve
4 evőkanál savanyú uborka leve
1 csokor kapor
1/2 üveg csemege uborka
só, bors
Elkészítés:
Az újburgonyát jó alaposan mossuk meg. Én szeretem, ha rajta marad a vékony héja, aki nem nyugodtan nekiláthat a pucolásnak. Vágjuk négybe, tegyük egy tapadás mentes magas falú serpenyőbe. Öntsünk rá egy fél pohár vizet, majd fedő alatt pároljuk puhára. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, mert akkor könnyen szétesik.
Készítsük el addig a kapros-joghurtos öntetet.
A joghurtot keverjük ki a majonézzel, a mustárral, a citrom és a savanyú uborka levével. Ízesítsük sóval, borssal. Daraboljuk apróra a kaprot az uborkákat pedig vékony karikára szeleteljük. Keverjük össze a kikevert joghurttal. Miután megpároltuk a burgonyát, szűrjük le és egyből forgassuk össze az öntettel. Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig helyezzük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése