Hozzávalók (kb. 1 literhez):
2 bögre zabpehely
1/2 bögre mogyoró
1/2 bögre dió
1/2 bögre napraforgómag
1/4 bögre lenmag
2 evőkanál kókuszreszelék
1/3 bögre aszalt áfonya
1/3 bögre aszalt sárgabarack
1/3 bögre mazsola
3 evőkanál almalekvár
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál szőlőmagolaj
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Mérjük ki egy nagy tálba a zabpelyhet, a napraforgómagot, a lenmagot és a kókuszreszeléket. A mogyorót és a diót vágjuk ketté, majd ezt is tegyük a többihez.
A lekvárt keverjük ki a fahéjjal, az olajjal és a mézzel és adjuk a zabpelyhes keverékhez. Jól forgassuk össze, majd öntsük egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 170°C-os sütőbe kb. 40-45 perc alatt pirítsuk meg úgy, hogy közben forgatjuk 15 percenként. Ezután tegyük hozzá az aszalt gyümölcsöket és további 10 percig süssük tovább.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk dobozba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése