Koskacukor: Töltött cukkini

2015. június 17., szerda

Töltött cukkini

Nyáron imádom a zöldségeket és szívesebben is fogyasztok könnyebb ebédeket, amiket ráadásul gyorsan el is lehet készíteni. Ilyenkor már nagyon jó ízű gyümölcsök és zöldségeket lehet kapni, amiket számos változatban el lehet készíteni. Annyi ötletem van, de mostanában egyre kevesebb idő jut sajnos a főzésre és sokszor az egyszerűbb változatot választom. Na jó, ez nem jelenti azt, hogy nem finom, sőt..., de szeretek néha kicsit különlegesebbeket készíteni.
Holnap Pestre megyek, utána pedig egy gasztro körútra, de legyen meglepetés, hamarosan jövök a beszámolóval. Már nagyon várom.
Most viszont hozok egy finom töltött cukkini receptet.





Töltött cukkini
Hozzávalók:
1 hosszú cukkini
1 darabolt konzerv paradicsom
30 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál majoránna
só, bors
friss bazsalikom levél
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
A cukkinit vágjuk ketté, kaparjuk ki kanállal a belsejét, majd daraboljuk apróra.
A vöröshagymát aprítsuk fel, dinszteljük meg olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk fehéredésig. Tegyük bele a feldarabolt cukkinit és a konzerv paradicsomot. Fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt pároljuk puhára 30-40 perc alatt.
Töltsük meg a cukkiniket, tépjünk a tetejére pár friss bazsalikom levelet. Szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 40 perc alatt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...