Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
500 g görög joghurt
500 g mascarpone
50 g kókuszreszelék
1-2 evőkanál kókuszlikőr
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál juharszirup
2 evőkanál porcukor
1 csomag dr. oetker zselatinfix
300 g eper
10 db babapiskóta
200 g eper
2,5 dl forró víz
1 csomag piros expressz tortazselé
Elkészítés:
A babapiskótát helyezzük a zárt tortaforma aljára.
A joghurtot keverjük ki a mascarpone-val. Tegyük hozzá a kókuszreszeléket, majd ízesítsük kókuszlikőrrel, juharsziruppal, citromlével és porcukorral. Az epret mossuk meg, csumázzuk le, majd daraboljuk apró kockára. Forgassuk bele a joghurtos krémbe. Tegyük hozzá a zselatinfixet, keverjük ki alaposan, majd kanalazzuk a tortaformába.
A maradék epret, szeljük szép vékonyra, díszítsük fel a torta tetejét. A tortazselét tegyük egy hőálló bögrébe, adjuk hozzá a felforralt vizet, keverjük simára, majd öntsük a torta tetejére.
Helyezzük hűtőbe 3-4 óra hosszára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése