Nyári vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók:
30 dkg meggy
30 dkg cseresznye
50 dkg eper
30 dkg egres
1/2 citrom
1 rúd fahéj
4-5 evőkanál nyírfacukor
1/2 csomag eper ízű pudingpor
1 dl tejszín
Elkészítés:
A meggyet és a cseresznyét, ha gondoljuk magozzuk ki, az egrest pucoljuk meg, az epret is mossuk meg, majd tegyünk mindent egy nagyobb fazékba. Öntsük fel bőven vízzel. Vágjunk bele citrom karikákat, tegyünk hozzá cukrot és egy rúd fahéjat. Forraljuk fel, főzzük pár percig.
A tejszínt keverjük ki a pudingporral. Adjunk hozzá egy-két merőkanállal a levesből, majd az egészet öntsük a levesünkhöz. 1-2 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni. Helyezzük hűtőbe tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése