Koskacukor: Ricottás-kecskesajtot gnocchi, friss paradicsom mártással, fokhagymás-kakukkfüves morzsával

2015. június 30., kedd

Ricottás-kecskesajtot gnocchi, friss paradicsom mártással, fokhagymás-kakukkfüves morzsával

Anyu ezerrel gyártja most a kecskesajtot, ugyanis a kis kecskét már leválasztotta kb. egy hónapja és folyamatosan van nála friss sajt. Mindig kapunk belőle, ugyanis nagyon szeretjük és tudniillik, hogy sokkal egészségesebb, mint a tehénsajt, és gyomor barátabb is. Sokféle étel készítésénél használok belőle, de magában vacsira is szívesen fogyasztjuk. Hétvégén ebédre ezt a könnyű, friss gnocchit készítettem, ami percek alatt elfogyott.







Ricottás-kecskesajtot gnocchi, friss paradicsom mártással, fokhagymás-kakukkfüves morzsával
Hozzávalók (2 személy részére):
200 g ricotta
200 g kecskesajt
80 g liszt
1 tojás
só, bors
8-10 levél friss bazsalikom
3-4 aszalt paradicsom

Paradicsom mártáshoz:
4-5 db paradicsom
só, bors
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring

Morzsához:
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű


Elkészítés:
A ricottát törjük össze a kecskesajttal, üssünk hozzá egy tojást, ízesítsük sóval és borssal. A friss bazsalikomot daraboljuk apróra az aszalt paradicsommal együtt, majd adjuk hozzá hozzá ezt is. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy jól formázható gombócokat kapjunk. De vigyázzunk ne legyen túl kemény, mert akkor élvezhetetlenek lesznek. Inkább egy picit lágy és nedves kézzel formázzuk. Hempergessük meg lisztbe és hagyjuk pihenni 1-2 óra hosszát. Ezután sós lobogó vízbe főzzük ki pár perc alatt.
A paradicsom mártáshoz forrázzuk le a húsos paradicsomokat, húzzuk le a héját, majd turmixoljuk össze a fűszerekkel együtt.
A fűszeres morzsához olívaolajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát a kakukkfűvel együtt. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, majd pirítsuk meg.
Tálalhatjuk friss bazsalikommal és balzsamecettel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...