Tehát a holnapi ebédet nem véletlenül én készítettem, hús mentes napot szerettem volna, ami nem egészen jött össze. Maradt még ki egy kis erdélyi füstölt szalonna, amivel megszórtam a paprikák tetejét, de nem is baj, mert nagyon finom ízt adott neki. Mivel borsó szezon van még mindig és az utóbbi időbe két nagyobb adaggal meg is ajándékoztak, ezért vajon párolt változatba került köretként mellé. (A másik adagból korábban borsófőzelék készült.)
Hozzávalók:
3 db szép nagy fehér húsú paprika
1 dl rizs
2,5 dl víz
olívaolaj
10 dkg füstölt sajt
10 dkg erdélyi füstölt szalonna
1 tojás
petrezselyemzöld
só, bors
1 késhegnyi őrölt gyömbér
2 dl tejföl
Elkészítés:
A rizst kevés olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel vízzel és fedő alatt főzzük puhára. A paprikákat csumázzuk ki, vágjuk ketté és forrásban lévő vízzel öntsük le. Addig hagyhatjuk nyugodtan, amíg a rizs el nem készül. A sajtot reszeljük le, a felét tegyük félre. A kissé kihűlt rizshez adjuk hozzá a tojást, fél adag reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kis gyömbérrel és apróra darabolt petrezselyem zölddel. Egy kisebb tepsibe helyezzük úgy el a paprikát, hogy egymást támasszák meg, töltsük meg a rizses töltelékkel, locsoljuk meg tejföllel, szórjuk meg sajttal és az apróra darabolt szalonnával. Előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése