Vacsorára imádok salátát enni. Könnyű és ha ügyesen elkészítjük, akkor laktató is tud lenni. A hűtő mindig tele van friss zöldségekkel, így elég sok mindent sikerült bele tennem.
Hozzávalók ( 1 tányérra):
4 levél Lolo saláta
4-6 nagy levél fejes saláta
1 nagy paradicsom
1/4 pritamin paprika
1 szál újhagyma
1/2 kis fej lila hagyma
1 nagyobb retek
pár szelet uborka
1 főtt tojás
kb. 10 dkg házi sonka
Öntethez:
1 dl joghurt
1 tk. citrom leve
1 tk. worchester szósz
1 tk. mustár
só, bors
Szóráshoz:
szárított bazsalikom
Elkészítés:
A sonkát daraboljuk kockára. Először a zsírosabb részét kezdjük sütni, miután már kisült egy kicsit, adjuk hozzá a többit is. Nagy lángon pirítsuk meg pár perc alatt.
A Lolo salátát hagyjuk egészbe tegyük a tányérra. A fejes salátát tépkedjük apróra, szórjuk rá. A paradicsomot, a főtt tojást vágjuk cikkekre, a paprikát és a lila hagymát csíkokra, az újhagymát, a retket és az uborkát srégen karikákra. Halmozzuk a tányérra a zöldségeket, a tetejére a sonkát, szórjuk meg jól szárított bazsalikommal. Az öntetet keverjük kis és locsoljuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése